
In lumea de astazi datorita tehnologiei aflata intr-o continua schimbare, materialele ecologice se intorc in procesele moderne de constructie. Exista o multime de informatii despre tratarea lemnului si implicit un stil de viata sanatos. Conditiile de viata sunt, probabil, cel mai important aspect care ar trebui sa ne intereseze. Tot mai multi oameni incearca sa obtina un stil de viata sanatos si sa traiasca in case ecologice. De-a lungul ultimilor 20 de ani, cererea pentru casele din lemn a crescut in mod semnificativ. Companiile de constructii muncesc din greu pentru a oferi produse de calitate care presupun lemn tratat si diferite mijloace care permit impermeabilizarea lemnului.
In zilele noastre, oamenii pot gasi nenumarate tipuri de case din lemn. Principalele caracteristici ale caselor din lemn sunt durata lunga de viata, aspectul deosebit, usurinta cu care pot fi construite si intretinerea nu foarte complicata. Tratarea lemnului face parte din procesul de intretinere, in cadrul acestuia intrand si impermeabilizarea lemnului.

Lemnul, ca material de constructie principal, a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri. Exista beneficii mari aduse de o casa din lemn. Aceasta ofera caldura suplimentara in sezonul rece si un aer nu foarte cald vara, datorita densitatii avute de lemn. Casele construite din lemn utilizeaza mai putina energie pentru incalzire si racire decat constructiile obisnuite. Este un aspect dramatic de important atat pentru consumatori cat si constructori. Casele din lemn sunt case eficiente energetic si aceste fapt nu poate fi obtinut decat daca se utilizeaza tratarea lemnului care presupune si un proces de impermeabilizare.
A impermeabiliza o suprafata inseamna a nu mai permite lichidelor sa patrunda in fibrele materialului respectiv, in acest caz lemnul. Rolul tratamentului este de a proteja suprafetele lasandu-le sa respire fara sa le modifice aspectul, produsele utilizate pentru tratarea lemnului fiind incolore. Impermeabilizarea lemnului presupune utilizarea unor produse care au rolul de a completa si proteja caracteristicile unice ale suprafetelor din lemn si asta datorita combinatiei de agenti activi care au rolul de a respinge apa fara sa modifice aspectul initial avut de lemnul natural.
Impermeabilizarea ca solutie de tratare a lemnului este un procedeu de nelipsit din orice constructie, daca se doreste utilizarea acesteia o perioada de timp cat mai lunga, fara sa apara probleme cauzate de diferiti factori nocivi. Este esential ca lemnul sa devina rezistent la apa pentru a putea fi protejat de putrezire, deformare si atacurile a diferiti agenti. Apa lucreaza lemnul in sensul ca il determina sa se extinda si apoi sa se contracte cand se usuca. Acest ciclu de expansiune si contractare il forteaza sa se macine mai repede.
Daca decideti ca impermeabilizarea lemnului este cea mai buna solutie pentru o constructie, atunci trebuie sa stiti ca acest proces de tratare a lemnului este unul destul de simplu. In cazul in care lemnul este tratat puteti avea siguranta trainiciei acestuia deoarece va fi primul proces care va actiona asupra lui. Daca constructia din lemn a mai fost impermeabilizata in trecut, este indicat sa repetati procedeul la o perioada de timp pentru a fi pastrat in siguranta.