Bios Wood Ignifug 10kg

Bios Wood Ignifug este un produs ignifug granulat conceput special pentru tratarea lemnului. Acesta se dizolva in apa pentru a produce solutia de lucru la o concentratie de 8-12% din volumul acesteia.
Imaginea Bios Wood Ignifug 10kg
  • Bios Wood Ignifug 10kg
  • Bios Wood Ignifug 10kg
  • Bios Wood Ignifug 10kg

Disponibiliate: In stoc
SKU:  BWI-10K
Contactati-ne pentru o oferta!

Atentie!
 

Pretul include TVA.


Apararea lemnului contra actiunii focului se realizeaza prin tratarea cu substante ignifuge, care au scopul de a mari rezistenta materialelor lemnoase la ardere. Prin natura lor organica, aceste materiale lemnoase fac parte din categoria substantelor combustibile iar prin ignifugare nu-si pierd in totalitate aceasta proprietate.

Tratarea lemnului cu substante ignifuge conduce la o intarziere a aprinderii, iar dupa aprindere, la o incetinire a procesului de ardere si la stingerea rapida a jarului.

Efectul de intarziere a procesului de ardere este limitat si conduce in practica la prelungirea timpului necesar pentru producerea incendiului, facand posibil luarea masurilor de stingere.

PREZENTARE GENERALA


Bios Wood Ignifug este un produs ignifug granulat conceput special pentru tratarea lemnului. Acesta se dizolva in apa pentru a produce solutia de lucru la o concentratie de 8-12% din volumul acesteia.

PROPRIETATI CHIMICE SI SANITARE


  • Nu este toxic. Nu afecteaza biodegrabilitatea.
  • Este indoor si Incolor. Nu contine halogeni hidrocarbonati.
  • Nu schimba semnificativ structura materialului tratat. Este o mixtura de componente nepericuloasa. Substante periculoase la descompunere la temperature mai mare de 130ºC: Nitrogondioxide, Fosforicoxide.

Pentru tratament acesta se dizolva in procent de 8-12% iar rata de acoperire variaza in functie de modul de tratare:pulverizare, imersie sau pensulare.

In cazul imersiei consumul este de pana la aproximativ 15l/mc de solutie diluata iar la pulverizare este de 8-10mp/1L solutie/strat

Tratamentul printr-o singura trecere este suficient dar pentru siguranta se recomanda doua treceri la interval de 12 h cu 20°C temperatura ambientala la aplicare. Mai precis a doua trecere se realizeaza dupa uscarea stratului de lemn superficial. Pentru suprafetele exterioare se recomanda ca dupa tratamentul ignifug, acestea sa fie protejate de ploaie. Daca lemnul tratat cu Bios Wood Ignifug va ramane in spatiu neacoperit permanent se recomanda acoperirea cu lacuri, baituri pe baza de apa,pentru exterior.

Prin pulverizare se aplica doua straturi la interval de 12h, dupa uscarea primului strat.

LIVRARE: Recipiente de plastic de 10kg, 5kg.

Specificatii produs

Tratament Lemn
Esenta Brad/Molid/Pin
Salcam
Exotic
Constructie Gard lemn
Mobilier exterior
Mobilier Interior
Cherestea
Pazie/sageac
Foisor
Placari exterioare cu lemn
Casa/Constructie lemn
Mansarda
Podea lemn
Tratament impotriva Ignifugare