RSS

Blog

CURS DE PERFECTIONARE la Centrul de Cercetare, Inovare, Proiectare si Formare Profesionala "Silvania"

In data de 06.08.2020, am fost prezent, la invitatia conducerii firmei Silvania International parte a grupului de firme Mis Grup din Lunca Ilvei, Bistrita pentru sustinerea unor cursuri de tratare a lemnului. Ca specialist si furnizor de produse de tratare a lemnului, am discutat despre cum sa tratezi un lemn interior, fata de un lemn exterior, care este implicatia factorilor de mediu asupra unui lemn ce urmeaza sa stea in exterior si despre aplicatiile practice ale produselor Bios Wood 224, Bios Wood Ignifug, Bait Impermeabilizant Mat, Lac Lucios, Bios Wood Total. In acest fel m-am hotarat sa scriu cate un articol despre cum tratezi fiecare element de lemn cu care te intalnesti in constructii.

Astazi va voi spune cum si cu ce se trateaza un lemn de gard. In primul rand se aplica produsele impotriva bolilor lemnului, insecto-fungicidul Bios Wood 224, dupa dilutie, prin pulverizare intr-un singur strat daca lemnul nu are urme de cari existente. Apoi se aplica Bios Wood Ignifug, dupa dilutie, prin pulverizare (asta daca se doreste si protectia la foc) iar apoi va recomand sa aplicati Bait Impermeabilizant Mat, care nu lasa nici o pelicula dar respinge umiditatea, lasand lemnul sa respire in acelasi timp sau Lac pentru Gard, cu aceleasi proprietati ca si Baitul Impermeabilizant Mat dar care are un grad de luciu mai ridicat. Indiferent ce produs aplicati la final, trebuie aplicat in doua straturi.

In cazul in care doriti o varianta mai scurta, va putem furniza direct Baitul Impermeabilizant Mat sau Lacul pentru gard, avand deja insecto-fungicidul inclus. Acest lucru va usura munca si veti avea
aceiasi calitate in tratare.

Va puteti alege culorile potrivite astfel ca dupa tratamentul cu produsele noastre veti avea lemnul conservat.

Pana la un nou articol va urez : Preserve the wood for a better and safer life!

Comentarii (0)

Tratament parchet lemn masiv - stabilizare parchet

Majoritatea persoanelor care doresc sa renoveze podelele din lemn de esenta tare, mai exact a parchetului din lemn masiv, o fac datorita calitatilor de necontestat pe care acesta le ofera. Nimic nu se compara cu un material oferit de natura, deoarece poseda anumite caracteristici precum o textura placuta, design greu de copiat si o latura estetica deosebita, fapt care face din parchetul din lemn masiv principala optiune pentru podelele unei case. Numai ca lemnul este un material care ajunge sa se transforme de-a lungul timpului asupra lui actionand factorii de mediu si nu numai. Tratamentul parchetului a devenit o actiune destul de comuna in aceste zile. Prin utilizarea diferitelor tratamente de finisare si intretinere a lemnului puteti obtine aspectul dorit. In plus, beneficiati si de o protectie de durata impotriva diversilor factori nocivi. 

Comentarii (0)

Impermeabilizare piatra si tratamente pentru rezistenta pietrei la apa

Impermeabilizare piatra si tratamente pentru rezistenta pietrei la apa

Exista multe moduri diferite prin intermediul carora un proprietar poate schimba aspectul unei case sau altor constructii printr-un proiect de imbunatatire.

Fie ca este vorba de modificari de baza sau de structura, impermeabilizarea a tot ceea ce inseamna constructii pe baza de piatra sau alte adaosuri nu face altceva decat sa duca la obtinerea unor rezultate mai eficiente si un loc mai placut pentru a trai.

Comentarii (0)

Constructiile din lemn si impermeabilizarea lor

impermeabilizare constructii lemn

In lumea de astazi datorita tehnologiei aflata intr-o continua schimbare, materialele ecologice se intorc in procesele moderne de constructie. Exista o multime de informatii despre tratarea lemnului si implicit un stil de viata sanatos. Conditiile de viata sunt, probabil, cel mai important aspect care ar trebui sa ne intereseze. Tot mai multi oameni incearca sa obtina un stil de viata sanatos si sa traiasca in case ecologice. De-a lungul ultimilor 20 de ani, cererea pentru casele din lemn a crescut in mod semnificativ. Companiile de constructii muncesc din greu pentru a oferi produse de calitate care presupun lemn tratat si diferite mijloace care permit impermeabilizarea lemnului.

Comentarii (0)

Tratament Lemn – Oare ce mai inseamna?

Dincolo de matematici, fizici, meserii diverse, socializari, oameni discreti sau laudarosi, convingeri si pareri, se naste o noua intrebare : Ce mai reprezinta ceea ce stiam cand totul este in schimbare?

Intradevar, si in domeniul tratarii lemnului trebuie sa sti ce doresti  ca sa incerci sa obti realizarea.

Poti intreba pe vecinul de la bloc, pe colega de la servici, un inginer  sau un avocat ce este un tratament pentru lemn si vei obtine in 95% din cazuri un raspuns de genul vopsea, lac, etc. Acesta este lucrul care le vine in memorie prima data pentru ca este un lucru impamantenit. Poti prelua din amintiri, experiente cu scara de lemn de la bunici care era vopsita, gardul de lemn care era dat cu ulei de motor, fereastra cu rama din lemn de stejar vopsita in alb sau ceva mai modern foisorul dat cu ulei de in, lasura in culori multiple.

Comentarii (0)