CURS DE PERFECTIONARE la Centrul de Cercetare, Inovare, Proiectare si Formare Profesionala "Silvania"

vineri, 21 august 2020

In data de 06.08.2020, am fost prezent, la invitatia conducerii firmei Silvania International parte a grupului de firme Mis Grup din Lunca Ilvei, Bistrita pentru sustinerea unor cursuri de tratare a lemnului. Ca specialist si furnizor de produse de tratare a lemnului, am discutat despre cum sa tratezi un lemn interior, fata de un lemn exterior, care este implicatia factorilor de mediu asupra unui lemn ce urmeaza sa stea in exterior si despre aplicatiile practice ale produselor Bios Wood 224, Bios Wood Ignifug, Bait Impermeabilizant Mat, Lac Lucios, Bios Wood Total. In acest fel m-am hotarat sa scriu cate un articol despre cum tratezi fiecare element de lemn cu care te intalnesti in constructii.

Astazi va voi spune cum si cu ce se trateaza un lemn de gard. In primul rand se aplica produsele impotriva bolilor lemnului, insecto-fungicidul Bios Wood 224, dupa dilutie, prin pulverizare intr-un singur strat daca lemnul nu are urme de cari existente. Apoi se aplica Bios Wood Ignifug, dupa dilutie, prin pulverizare (asta daca se doreste si protectia la foc) iar apoi va recomand sa aplicati Bait Impermeabilizant Mat, care nu lasa nici o pelicula dar respinge umiditatea, lasand lemnul sa respire in acelasi timp sau Lac pentru Gard, cu aceleasi proprietati ca si Baitul Impermeabilizant Mat dar care are un grad de luciu mai ridicat. Indiferent ce produs aplicati la final, trebuie aplicat in doua straturi.

In cazul in care doriti o varianta mai scurta, va putem furniza direct Baitul Impermeabilizant Mat sau Lacul pentru gard, avand deja insecto-fungicidul inclus. Acest lucru va usura munca si veti avea
aceiasi calitate in tratare.

Va puteti alege culorile potrivite astfel ca dupa tratamentul cu produsele noastre veti avea lemnul conservat.

Pana la un nou articol va urez : Preserve the wood for a better and safer life!