Modul de aplicare al tratamentului pentru lemn Bios Wood Total

marți, 7 februarie 2012

Cu ce aplicam Bios Wood Total?

Bios Wood Total se poate aplica prin pensulare, trafalet sau pulverizare, dar NU prin imersie.

Cea mai simpla si mai practicata metoda utilizate este folosind un vermorel mic de 2 L.

Simpla pulverizare pe o singura fata este suficienta. In cazul in care se doreste sa se pulverizeze si verso, se asteapta o perioada de minim 72h.

Cu ce aplicam Bios Wood Total? 1 Cu ce aplicam Bios Wood Total? 2 Cu ce aplicam Bios Wood Total? 3


Cum se pulverizeaza Bios Wood Total?

Bios Wood Total se pulverizeaza de la distanta mica, aproximativ 15-20cm distanta. Cu cat presiunea este mai mare si distanta mai mica fata de suprafata de tratat, penetrarea este mai rapida.

Chiar daca presiunea nu este mare Bios Wood Total va penetra lemnul. La grosimi mari de la 15cm in sus se solicita presiuni ale pulverizatorului mai mari dar gradul de penetrarea al produsului Bios Wood Total este o functie de cantitate nu de presiune. De aceia este recomandat a se solicita o calculatie pentru a determina de cat BW Total este nevoie.

Viteza de penetrare este o functie de presiune in cazul Bios Wood Total.

Cum se pulverizeaza Bios Wood Total?


Se poate vopsi lemnul dupa aplicarea tratamentului Bios Wood Total?

Dupa aplicarea tratamentului Bios Wood Total se asteapta o perioada minima de 72h, dupa care se pot aplica produse de finisaj tip lac, lazura, baituri, grunduri indiferent daca sunt pe baza de solvent sau pe baza de apa. Aderarea acestor produse nu este influentata de Bios Wood Total dar rezistenta lor in timp este mai mare datorita calitatii stabilizatoare de incapsulare a lemnului prin aplicarea tratamentului Bios Wood Total (suportul lemons nu mai lucreaza, deci nu mai lucreaza nici stratul vopsit).

In cazul suprafetelor de uzura tip docuri, deckuri, terase, etc., care este solicitat traficului, recomandam ca dupa tratamentul cu Bios Wood Total sa se utilizeze produse pe baza de ulei. In felul acesta rezistenta la uzura datorita traficului va fi mult mai mare decat in cazul produselor tip lac.

Oricum , dupa utilizarea Bios Wood Total, aplicarea altor produse nu este obligatorie , decat daca beneficiarul doreste sa schimbe culoarea.

Se poate vopsi lemnul dupa aplicarea tratamentului Bios Wood Total?


Se poate aplica Bios Wood Total peste lemnul vopsit?

Oricand dupa vopsire Bios Wood Total se poate aplica, acesta va penetra si vopseaua si lemnul. Indiferent daca vopseaua a fost pe baza de apa sau de solvent, Bios Wood Total nu va reactiona in nici un fel cu startul vopsit. Pur si simplu va penetra si va traversa stratul vopsit.

Se poate aplica Bios Wood Total peste lemnul vopsit?


Ce cantitate de Bios Wood Total trebuie aplicata?

Cadranul desenat in fotografie indica 10mp (10 feet by 10 feet ) de lemn , la grosime de 5cm. Pentru aceasta suprafata cu aceasta grosime este necesara o cantitate de 4L de Bios Wood Total. O cantitate mai mica aplicata pe acesiasi suprafata la aceiasi grosime nu va garanta penetrarea totala a suprafetei lemnoase.

Ce cantitate de Bios Wood Total trebuie aplicata?


Aplicarea Bios Wood Total se face pe suprafete orizontale sau verticale?

Aplicarea produsului se poate face pe suprafete orizontale sau verticale. Caracteristica aplicarii suprafetelor verticale este ca trebuie sa se inceapa de sus in jos si este necesara ceva mai multa rabdare intrucat mentinerea suprafetelor verticale in stare uda necesita mai mult efort , dar nu este nimic dificil.

Foarte bine, se mai poate recomanda aplicarea cu pensula, la suprafetele verticale.

Utiliarea unui pistol airless in plan vertical sau orizontal, va injecta instant fluidul in lemn declansand o absorbtie rapida a solutiei si elimina orice alt efort de asteptare.

Indiferent de instrumentul utilizat la aplicare, Bios Wood Total va penetra lemnul, precum cerneala sugativa.

Aplicarea Bios Wood Total se face pe suprafete orizontale sau verticale?


Cum sa cureti instrumentele utilizate in aplicarea Bios Wood Total?

Curatarea instrumentelor dupa utilizarea Bios Wood Total este cat se poate de simpla. Pur si simplu nu exista. Se astupa cu capacul si se depoziteaza departe de orice flacara deschisa. Produsul va avea un termen de viata perpetuu si va fi oricand gata de utilizare.

Cum sa cureti instrumentele utilizate in aplicarea Bios Wood Total?


Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot lasa comentarii.