VIDEO: Pereti portanti si tavane din lemn-ciment

miercuri, 2 iunie 2010

Lemnul este de milenii materia prima cea mai utilizata. Acest fapt a contribuit considerabil la dezvoltarea caramizilor tip cofraj din lemn-ciment care in majoritatea tarilor nordice (Germania, Austria, Elvetia) sunt utilizate cu succes de peste 60 ani.

Lemnul este macinat, apoi mineralizat cu ajutorul cimentului; pasta astfel obtinuta, printr-o masina de format caramizi este transformata in caramizi solide. in acest fel structura poroasa care este foarte importanta pentru transpiratia zidariei nu este distrusa.

Caramizile tip cofraj sunt asezate pe uscat - eliminand astfel inconvenientele cauzate de utilizarea mortarului - apoi umplute cu beton, garatand in acest fel o structura portanta optima.

Pentru a facilita executarea peretelui exista o serie de piese speciale precum caramida pentru a izola planseul si glafurile de usi si ferestre, ceea ce permite eliminarea completa a puntilor termice din structura construita.

Aceasta metoda de constructie rezolva cu o singura operatie partea de izolare termica (utilizand o dubla izolare cu peretele caramizii, se obtine o grosime mai mare catre exterior), inertia termica, acustica, structurala, exploatand cel mai bine caracteristicile betonului utilizat pentru umplere.

Rezultatele acestor caracteristici sunt confortul optim si reducerea costului incalzirii.

Comparand diversele materiale de constructie, caramida tip cofraj Isotex este metoda cea mai completa si economica pentru realizarea peretilor portanti. De asemenea, datorita prelucrarii optime, materialul este bun pentru realizarea oricarui tip de constructie.